Seguretat en el Transport

Les famílies de l’Escola Dovella ens hem unit en una Comissió per posar un remei al buit legislatiu en matèria de sistemes de retenció infantil en els serveis de transport escolar.

Hem trobat tot el recolzament en l’equip directiu i docent i les famílies finalment vam adquirir 52 elevadors, un carretó de transport i emmagatzematge i una funda protectora i vam gaudir de la xerrada d’una experta en la matèria.

Després d’arribar a acords amb el proveïdor del servei de transport i la guàrdia urbana i l’èxit de la prova pilot i les sortides d’enguany, podem dir que el projecte, després de molta feina de fons, ja és una realitat.

Esperem que el nostre exemple sigui un impuls per a la resta de centres educatius que es troben en la situació en què estàvem nosaltres fa uns mesos. En aquest sentit hem confegit un document que serveix per assessorar altres escoles en el procés d’implantació de la seguretat en el transport escolar.

La idea és arribar al màxim de famílies i escoles, fer créixer la xarxa de contactes i visibilizar la problemàtica que hi ha amb la normativa actual del transport escolar i la inacció de les autoritats.

Per això, posem a disposició de la comunitat el següent recull amb el marc normatiu que ens regula i l’explicació del que ha estat la nostra experiència fins ara.