Jocs Matemàtics

L’any 2019, un grup de famílies van proposar la creació de la Comissió de Jocs Matemàtics de l’AFA, amb els objectius d’invertir i renovar els jocs de taula de l’escola i donar sentit a l’ús dels mateixos, aprofitant la necessitat de renovació, mitjançant propostes AFA-Escola.

A l’Escola Dovella hi ha una llarga tradició de l’ús dels jocs de taula com a eina d’aprenentatge dins de l’aula. Un exemple d’aquesta tradició són els espais de Jocs en família (infantil) i Jocs Matemàtics (primària), sessions setmanals de jocs de taula dinamitzades per famílies i mestres.

No obstant això, amb el temps, a) part del fons de jocs de l’escola estava començant a estar desfasat, i b) es feia necessari fer una reflexió sobre cap a on havien d’evolucionar les sessions amb les famílies o en quines altres dinàmiques de classe podria potenciar-se l’ús d’aquests jocs.

Durant el curs 2019-20 es van realitzar diverses actuacions centrades d’una banda en la compra d’un seguit de materials i per l’altra en la formació de mestres, alumnes i pares. Aquestes actuacions es van continuar durant el present curs, per tal de consolidar l’aposta de l’escola en materia de l’ús del joc com a eina pedagògica, en el qual ens centrarem en: 

1) Mantenir i valorar el fons de jocs;

2) Continuar amb la renovació del fons;

3) Explorar alternatives digitals d’aprenentatge de qualitat basades en el joc;

4) Avaluar ampliar l’activitat de la comissió a l’espai migdia i a l’entorn escolar.

Si vols col·laborar, escriu-nos a:
jocs@afadovella.cat