El passat diumenge 22 d’octubre, a l’escola vam celebrar les Cuines del Món. Era la primera vegada que el fèiem al primer trimestre, per donar la benvinguda al curs i, molt especialment, a totes les famílies noves.
Les previsions meteorològiques no eren gaire esperançadores, i vam patir fins poques hores abans de la preparació, però finalment el temps ens va premiar amb un sol radiant que ens va permetre gaudir d’una gran jornada culinària!
Una mica abans de les 12h, la gran taula ja era parada amb les safates i els plats, cadascun amb el seu cartellet i la seva recepta corresponent (molts infants han ajudat a la preparació i a escriure les receptes). Quina pinta feia tot!!!!
Tan bon punt va estar tot ben exposat, després d’un bon discurs de benvinguda al nou curs i a la nova edició de Cuines del Món, vam donar el tret de sortida per començar a tastar la gran diversitat de plats que hi havia.
Aquest any el Marroc ha estat el país amfitrió, així que li vam dedicar uns espais especials, i les famílies marroquines de l’escola ens van preparar una varietat de plats, postres i te típics que ens van deixar a tots ben tips i cofois.
Vam preparar una haima, amb te, galetes, decoració i música marroquina i després vam fer un taller de cuina a on els infants van preparar una amanida marroquina a base de tomàquet, ceba, pebrot verd i julivert.
Els infants, que són els més llestos, van començar pels postres per no quedar-se sense la seva crep de xocolata, un trosset de Brownie o les pastes tradicionals del Marroc.
Vam gaudir també de plats típics d’Argentina, Veneçuela, Guatemala, Andalusia i Catalunya, així com una gran varietat de truites de patates i macarrons que sempre entren bé.
Moltes gràcies a tota la gent que ha participat, als que han cuinat, i als que no però que ho han gaudit. I sobretot a les famílies de 2n i 3r d’aquest curs que ho han preparat amb tanta il·lusió.
Per descomptat, un especial agraïment a les famílies del Marroc per la seva implicació en els tallers, en l’elaboració dels plats i per apropar-nos a la seva gastronomia.
US ESPEREM EL CURS VINENT!!!!! Aneu pensant la recepta!!!!