Ja tenim els resultats de l’enquesta sobre les extraescolars

Recordeu que vam fer una enquesta sobre les extraescolars? En aquest post us presentarem els resultats principals de l’enquesta. Primer de tot, cal agrair-vos la participació, ja que aproximadament, una de cada dues famílies de la Dovella ha respost l’enquesta. La informació que ens heu proporcionat és molt valuosa i permet pensar en les millores necessàries per ajustar les activitats al que esperen i desitgen les famílies. A partir d’aquí estem treballant per millorar.

Podeu veure l’informe complet al blog i descarregar-lo en PDF Informe complet enquesta extraescolars

Per quines raons hi ha famílies que no fan extraescolars a l’escola?

Lues dues raons principals per les que no es fan extraescolars a la

Dovella, són perquè no van interessar als nens i nenes (18 respostes) i perquè es fan fora de l’escola (17). Els motius econòmics (que poden incloure que l’activitat es considera cara o que no es pot pagar) suposen 9 respostes (18%).

Les famílies que diuen que fan extraescolars fora de l’escola, fan bàsicament música (9), esport (9) i anglès (6).

Els que sí en fa, que n’opinen?

En general, les famílies les valoren molt bé: les respostes molt bé i bé són les majoritàries en totes les activitats. De fet, de les nou activitats que s’ofereixen a l’escola, sis no tenen cap valoració de malament o molt malament. La que més en té de negatives (malament o molt malament) és robòtica, però només són dues respostes.

I els usuaris de veritat? què diuen els nens i les nenes?

Les famílies han valorat molt bé les activitats, i ens diuen que els seus fills i filles encara les valoren millor: un 84% amb bé o molt bé. A l’altre extrem, només el 7% (4 respostes) ho fan amb un malament o molt malament.

Què és el que es valora millor i què es valora pitjor?

Com a ítems més ben valorats, trobem: el monitor o monitora que imparteix l’activitat, ja que el 98% els valora per sobre de 4 i una de cada tres persones li donen un 1, i la metodologia (el què es fa i com es fa), ja que no hi ha cap puntuació per sota de 4 i gairebé el 80% la valoren entre un 7 i un 10.

Com a ítems no tan ben valorats, hi ha la informació rebuda sobre l’activitat, en la que un 43% es queda en un 7 o més, mentre que la suspenen (per sota de 5) un de cada tres (34%). També el coordinador de les activitats, de les persones que sí han respost (un 19% no ho ha fet, probablement perquè no el coneixen), 2 de cada 3 el valora per sobre el 4 mentre que una de cada 3 per sobre el 7.

Quines són les activitats més ben valorades? I les que no ho estan tant?

Les activitats més ben valorades són el patinatge i el teatre per grans, els seus valors es mouen entre 8 i 10 en tots els ítems; mentre que el circ i la robòtica són les que no ho estan tant, la majoria dels ítem s’han valorat per sota el 5.

Què va bé i què es podria millorar?

Les famílies valoren molt bé el monitor o monitora que fa l’activitat, en 4 de cada 10 casos. Valoren el tracte que dóna als nanos, com els motiva i la relació que té amb els pares i mares. També es valora molt positivament que, tot i de vegades no saber massa què fan en el dia a dia de l’activitat, que el fill o filla surti content de fer-la.

Però hi ha coses que podrien millorar-se, una de cada tres famílies de la Dovella que han respost (47 respostes en total a aquesta pregunta) creuen que, de les activitats, s’hauria de millorar sobretot la comunicació i informació, voldrien tenir calendaris, saber què es fa durant l’estona d’extraescolars o reunions a principis de curs. Una de cada cinc han mencionat altres aspectes, com que voldrien que hi hagués tant nens com nenes (per les activitats de robòtica, a la que van bàsicament nens, i patinatge, a la que hi van sobre tot nenes); que es volen més o menys dies d’activitat o que les expectatives eren unes altres (per part de l’infant o dels pares).

El tercer aspecte és el del preu i l’han mencionat en dues ocasions referint-se al futbol, en dues més a l’activitat multiesportiva de petits i en un cas per robòtica.

Dificultats o dubtes que s’han tingut

De les 30 famílies que han respost aquesta pregunta, gairebé la meitat diuen no haver tingut cap dificultat o dubte, mentre que les que n’han tingut, diuen haver-les resolt en la majoria dels casos.

El tipus de dificultat o dubte va lligada, altre cop, sobretot a la informació. Les famílies de la Dovella volen tenir informació sobre què fan els seus fills i filles, quan ho fan, com es desenvolupen les activitats, etc

Activitats noves que es proposen

Les activitats que més es proposen per part dels pares i mares són anglès i música, tot i que també se’n demanen de creatives, o d’esports. De fet, si sumem totes les d’esports proposades, gairebé una de cada tres persones (28%) proposa fer algun esport que ara no es fa. Aquí, però, tenim el problema de l’espai, ja que com tots sabem ja no hi ha la possibilitat de fer bàsquet o futbol al pati de l‘escola.

T’has quedat amb ganes de saber més sobre els resultats? Pots mirar o descarregar l’informe complet, en aquest enllaç. Informe complet enquesta extraescolars

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s