El Mercat Solidari

Fa 28 anys, un grup de veïns del barri, membres de la Federació d’Entitats del Clot Camp de l’Arpa, van decidir organitzar un Mercat Solidari per recollir fons per a diverses entitats de cooperació internacional amb les quals col·laboraven.

Cada primavera, durant molts anys, van fer-se càrrec de l’organització d’aquest esdeveniment que va arribar a convertir-se en un símbol del Clot i de l’esperit participatiu que mou a aquest meravellós barri on tenim la sort de viure.

Aquesta activitat es va mantenir en el temps, creixent i agafant identitat fins a l’any 2012, quan va haver-hi dos canvis importants. Els fins aleshores organitzadors van proposar a les escoles del barri que donessin continuïtat a la seva feina, agafant el relleu a tants anys de dedicació i compromís.

Alhora, van proposar-nos redirigir els esforços al cor del nostre barri i destinar els fons als infants amb més necessitats de la nostra comunitat. Des de llavors, les escoles  La Farigola del ClotRambleta del ClotMiralletesAntoni BalmanyaCasas i Dovella col·laborem amb els veterans del mercat, que a poc a poc ens deixen la important responsabilitat de donar continuïtat al seu legat.

Per això, una vegada més, et demanem ajuda per l’organització del Mercat Solidari del Clot-Camp de l’Arpa, que cada any preparem plens d’il·lusió.  Enguany el Mercat Solidari del Clot-Camp de l’Arpa tindrà lloc durant el cap de setmana del 28 i 29 de maig, al mig de les Festes de Primavera.

Fem comptes:

La recaptació de l’edició de l’any 2015 va arribar als 6 mil euros, que, mitjançant la gestió dels Serveis Socials del barri i les  mateixes escoles, van permetre que 59 famílies poguessin cobrir despeses relacionades amb l’educació, com activitats escolars, excursions i colònies. Ens complau molt dir que vam aconseguir gairebé 2000 euros més que l’any anterior.

Com pots col·laborar:

  • Recollint material nou (regals) a través dels teus contactes en empreses o comerços, per la tómbola solidària.
  • Portant material de segona mà en bon estat (joguines, coses de la llar…) pel mercat solidari.
  • Apuntant-te per a la preparació del Mercat, el dissabte 28 de maig al matí a la Tómbola Solidària o el diumenge 29 tot el dia. Digues quina franja horària et va millor, i ens organitzem. Recorda que necessitem gent des de ben aviat al matí fins a l’hora de desmuntar.
  • Assistint! El públic és molt important. :)
  • Compartint aquest post amb amics que puguin col·laborar o assistir a l’activitat.

Per qualsevol informació, pots contactar amb la comissió que organitza el mercat: mercatsolidari@gmail.com. I moltes gràcies!

 

 

Un comentario en “El Mercat Solidari

  1. Pingback: Mercat Solidari del barri | Dovella, la nostra escola

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s