Ara ja sí, arrenca el projecte del pati

Famílies!

Amb una mica de retard, arriba el post al bloc sobre la festa de presentació del projecte per repensar el pati.

DSC_1314

Fa temps que s’està treballant, ja ho sabeu, però el passat 25 de setembre va ser la presentació del projecte a tota la comunitat educativa. Totes les famílies estàvem convocades a la festa del pati!

El recorregut el guiava la idea «Observa, participa i construeix». Primer, una línia del temps identificava gràficament cada una de les fases del procés. Després es podien veure algunes de les maquetes i els dibuixos fets pels alumnes, dissenyant i pensant el pati dels seus somnis. Els dibuixos s’havien de descobrir, amagats dins capses de cartó amb tubs i visors que convidaven a mirar a dins.

Amb la idea de la participació es convidava a escriure en pissarres «què tenim» i «què necessitem» en el nostre pati.

I finalment, la construcció, nens i nenes es van endinsar en un bosc imaginari, fet de mitges plenes de sorra. Un ambient que va esdevenir un gran exemple de com, amb poca cosa, els dovellins i dovellines construeixen els seus jocs.

Una bona estona al pati, que va servir per conèixer directament les persones de les dues entitats que ens estan ajudant a tirar endavant aquest procés participatiu per repensar el pati de la Dovella, Raons Públiques i Coeducacció.

Alhora el gimnàs acollia una exposició «Et correspon, ens correspon» que denuncia la desigualtat entre dones i homes mitjançant vinyetes fetes per humoristes gràfics.

Aquesta festa va ser  el tret de sortida del projecte davant mestres, famílies i alumnes, però la feina que havia començat feia anys ara va prenent forma. En aquest moment el claustre de mestres està fent la fase de Diagnosi, guiades per les professionals de Coeducacció. I ben aviat, les famílies n’anirem rebent informacions. A l’espera que ens toqui el torn de posar-nos a treballar directament.

Però això ja arribarà! Ara de moment, podem recordar les imatges de la festa i estar convençuts de què això va en marxa!

2 comentarios en “Ara ja sí, arrenca el projecte del pati

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s