EL SANT JORDI DELS SOM MAKUS

Com cada any els Som Makus esperem amb gran il·lusió la setmana de Sant Jordi per poder celebrar la diada  amb activitats significatives i motivadores que ens ajuden a endinsar-nos i conèixer més profundament aquesta festivitat nostra.

sessió 4 prac 4 1250

Hem dedicat uns quants dies abans del 23 d’abril a parlar, conèixer i fer viure de ben a prop la llegenda sent protagonistes i vivint-la amb alegria i motivació.

Per ambientar la setmana i començar a calentar motors hem demanat a les famílies que portin materials, objectes, joguines i contes ,així hem pogut muntar una taula que ha estat el centre de la classe i el nostre fil conductor de totes les activitats.

Després d’explicar la llegenda de Sant Jordi amb unes titelles que ens ha confeccionat una mare de la classe, els Som Makus hem realitzat diferents activitats on hem utilitzat els diversos llenguatges com el plàstic, l’escrit i el llenguatge oral.  Posteriorment hem decidit entre tots qui dibuixava cada personatge i hem fet un mural plegats per explicar a la resta de l’escola la llegenda des del punt de vista dels més petits.

Hem realitzat disfresses escollides per nosaltres que després ens han ajudat a viure la llegenda en primera persona sent la princesa, el cavaller o el Drac i facilitar-nos desenvolupar la creativitat i imaginació per muntar-nos les nostres pròpies històries.

També hem dibuixat un drac amb la silueta de la nostra mà amb l’ajuda d’un company ja que és una feina complicada per fer-ho sols i després ho hem pogut decorar i decidir com volíem que fos: si ferotge o bo, de color verd o clorins, amb foc a la boca…

Hem escrit el nom dels personatges adonant-nos que comencem a relacionar algunes grafies de les lletres amb el seu so corresponent. Cada vegada som més conscients que el món està ple de lletres que ens diuen moltes coses i tenim ganes de descobrir-ho!

El mateix dia de la diada els nens i nenes de 6è ens han vingut a buscar per acompanyar-nos a l’exposició de llibres que preparen al gimnàs amb tanta delicadesa i il·lusió. És un moment màgic ja que cada infant té el seu racó i espai especial de lectura on pot escollir quin llibre li agrada més, sempre mimat i protegit per un nen gran. I finalment, i com diu la tradició d’aquesta jornada, hem anat a comprar algun llibre per la biblioteca de la classe i hem acabat la jornada llegint contes i mirant-los tots plegats.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s