APROPEM L’ART ALS INFANTS: VINCENT VAN GOGH

 Durant aquest curs, ens hem proposat treballar un pintor reconegut mundialment com és en Vincent Van Gogh.

Per endinsar-nos en les seves obres més importants hem necessitat conèixer i tenir presents els trets més característics de la seva vida així com també aquells successos que el van marcar en algun moment o altre de la seva trajectòria professional, tot i que sabem que no es va reconèixer el seu talent fins uns anys desprès d’haver mort. Això ho hem fet de diferents maneres, tenint en compte l’edat dels infants, tant en la projecció d’un Power Point com en l’explicació d’un conte més vivencial amb els més petits.

IMG_5319

Alguns dels quadres que hem treballat concretament al Cicle d’Educació Infantil són: la “Nit Estrellada”, l’”Avinguda dels Camps Elisis”, la “Casa Groga”, l’”Ametller”, l’”Autoretrat”, els “Girasols” i l’”habitació”. Hem intentat, anar relacionant tot allò que anàvem treballant amb les identitats dels infants.

Tot això ho hem portat a terme en diferents moments de la Jornada Escolar i realitzant tot tipus d’agrupaments possibles. Ja sigui en els Espais internivells com individualment a dintre les aules.

D’aquesta manera, ens hem apropat tant a les tècniques (puntillisme, pinzellada…) com als materials (pintura) que utilitzava el pintor. Així com també el reconeixement dels colors que més importància adquireixen en els seus quadres (grocs, blaus, taronges…).

Una de les característiques principals que hem intentat potenciar amb els infants de la vida d’aquest pintor és la gran amistat que l’unia amb el seu company de professió, en Paul Gauguin. Entre ells es regalaven quadres. Concretament a la classe dels Gegants (P5) estem fent tant de pintors com de dibuixants perquè es puguin regalar un quadre entre ells. Estan molt il·lusionats amb la idea i hi posen molt d’interès amb la realització de les seves obres.

Tota la feina realitzada amb els infants durant el segon trimestre del curs escolar referent a en Vincent Van Gogh l’hem finalitzat amb una fascinant exposició on s’hi troben diferents exemples molt interessants. Així com també amb la visita a la “FUNDACIÓ CAN FRAMIS”on vam tenir l’oportunitat de relacionar o comparar les tècniques, materials i colors que utilitzava Van Gogh amb quadres d’altres artistes contemporanis.

                                                                  Cicle d’Educació Infantil

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s