ANANT MÉS ENLLÀ DE LA BIOGRAFIA I LES OBRES D’UN PINTOR: L’ART, NOSALTRES I EL MÓN

El grup de Cavall Fort ens hem endinsat aquest darrer trimestre en la investigació sobre l’artista Vincent Van Gogh. Ha estat una proposta originada per l’equip de mestres i dissenyada en estreta col·laboració amb l’Ariadna, alumna en pràctiques de la UAB, tenint en compte l’acollida d’identitats dels infants de primer i el nostre entorn proper.

CIMG7038

Les diferents actuacions promouen el desenvolupament de les intel·ligències múltiples, és a dir, els diferents llenguatges, ajudant a que cada infant potenciï les seves capacitats. A més a més, Vincent Van Gogh ens ha convidat a aprendre molt més enllà de la seva biografia i obres d’art, i ajudat a créixer com a persones.

Vàrem començar a apropar-nos a aquest gran artista a partir dels llibres, contes, làmines, powers points i diverses informacions que aportàvem entre tots. A l’estona de llengua estrangera vàrem observar quadres de Vincent Van Gogh fent servir l’anglès  convertint l’obra dels Girasols, en una obra de colors freds. El joc sensorial també ens va permetre explorar un girasol real no únicament amb la vista, sinó fent servir els altres sentits, sovint oblidats.

A l’espai vinculat a la música vam poder visualitzar un timelapse (veure a càmera ràpida el creixement d’un girasol). Va ser així com convertits en llavors i seguint la peça musical d’Edvard Grieg Morning Mood vàrem créixer tot representant les etapes d’aquesta planta. Després  va tenir sentit el poder realitzar una conversa on comparàvem les etapes de la vida de les persones amb les de les plantes aturant-nos en la vellesa. D’aquesta manera es com vam arribar a vincular l’edat de la vellesa amb els nostres propis avis i la idea d’entrevistar-los per conèixer’ls una mica més i saber: on van néixer per localitzar-ho en els mapes geogràfics;  a què jugaven per enllaçar-ho amb els jocs tradicionals; què van estudiar per conèixer la varietat de professions…  Però, el que més ens va emocionar van ser els consells que els avis i àvies ens donaven per a ser feliços; el més curiós, descobrir que per a tots la família és allò més important. Reconeixem als nostres avis i àvies com a persones valuoses, sàvies degut a la seva experiència i als quals estimar.

Investigant Van Gogh vam descobrir també que pintava quadres per regalar-los a altres pintors amics seus, com Gauguin. Així és com vam decidir regalar un quadre inspirat en els Girasols als avis del centre de dia, i portar-los la primavera!! Uns artistes que van venir a l’aula a fer-nos una visita ens van ser de molta ajuda a l’hora d’ensenyar-nos diferents tècniques i l’origen d’aquestes per a després poder crear el quadre del grup. Un cop fet, vàrem haver d’investigar com arribar al centre de dia “Avis Amunt” mitjançant un plànol del barri on buscar el recorregut més ràpid per arribar-hi.

La visita al centre d’avis va ser realment molt especial, principalment per aquests avis. A la nostra estada al centre de dia els vàrem explicar el nostre treball sobre Van Gogh. Els avis i àvies ens van rebre amb un gran somriure, llàgrimes d’emoció i molts aplaudiments. Estaven molt contents pel nostre regal i ens el van valorar molt. Ells també ens van regalar un quadre de Girasols que tenim a l’aula. Allà, vam poder recollir també tots els consells dels avis del centre de dia i afegir-los als que ja ens havien donat els nostres avis.

Finalment, vàrem decidir crear unes composicions personals amb material reciclat inspirades en Van Gogh on anar incorporant tots els aprenentatges que havíem anat afegint a la nostra motxilla durant aquest fil del nostre teixit d’aula.  El museu de Cavall Fort serà pròximament inaugurat i les famílies podran venir a visitar-lo i gaudir tant com ho hem fet nosaltres.

Cavall Fort (1r)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s