Joaquim Pinyol cuines del món Escola Dovella

Un món per menjar

Un any més, amb la Primavera en plena efervescència, el passat diumenge 19 d’abril, un grapat de pares, mares, fills i àvies vam pujar a la terrassa de la nostra escola a menjar-nos el món.

Bé, si no el món sencer, perquè n’havíem de deixar pels anys vinents, sí una bona representació, almenys de l’Estat espanyol: “callos” a la madrilenya, amanida murciana, empanada gallega, gaspatxo andalús……  uns saborosos àpats que els cuiners de cada casa van preparar, es notava que amb molt d’amor, per a la ja ben consolidada festa de la Dovella  “Cuines del món”.

Llargues taules instal·lades a la zona d’ombra exhibien més de cinquanta apetitosos plats amb la seva respectiva explicació de la falla. El nom del plat, la procedència i els ingredients. Un paradís gastronòmic que els intolerants -només a alguns aliments, crec- agraïm des del més profund dels nostres estómacs.

Cotxinilla Pibil, tres textures diferents d’humus, naxos, formatges, patés,  pastís de salmó, gran sortit d’amanides, suculents postres com pastís de fruites i creps de Nocilla, entre moltes altres ofertes culinàries,  van fer les delícies dels comensals.

La bona companyia, una festiva selecció musical, l’ampli espai per córrer, jugar, ballar i un micro per apaivagar les ànsies comunicatives dels nostres petits van fer la resta.

Nosaltres ens estrenàvem enguany però l’any que ve, repetirem, perquè vam arribar una mica tard i  no vam poder repetir de tot. La gana no espera a ningú. Ja ho sabeu, l’any que ve tasteu-ho, i no us retardeu.

2 pensaments sobre “Un món per menjar”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s