Jocs en família també a P3

Els Som Makus ja tenen també, des d’aquest curs, la seva tarda de jocs amb els pares i mares. Des del passat 9 de febrer, i cada quinze dies fins a final de curs, les tardes de dilluns la classe dels Som makus esdevé una divertida ludoteca. Per grups i amb un familiar al front de cadascun d’ells juguen al Memory, el Dòmino, a les Fruites, a les cartes i contes, al Lince i a fer trencaclosques gegants.

Podrien semblar simples passatemps però res no és improvisat als Som Makus. La Meritxell i l’Ainhoa tenen molt clar què es treballa amb cadascun d’aquests jocs de taula, o, en el cas dels trencaclosques, de terra. Així, estimular l’observació i la concentració dels nens és la primera gran qualitat que aporten als nens tots i cadascun d’aquests jocs. «És bàsic que observin, que es fixin, per a després ja dibuixar, agafar el llapis i construir», comentava l’Ainhoa el dia que es va inaugurar l’activitat.

Si ens detenim en cadascun dels jocs comprovarem com el Memory, per exemple, a més d’afinar l’observació sobre què és igual o diferent, permet treballar la situació espacial, a l’igual que els trencaclosques. Per la seva part, el dòmino també convida a relacionar imatges; el joc de fruites a treballar la psicomotricitat fina i els equilibris; el joc de cartes i contes anima a relacionar personatges i a conversar i el joc del Lince a relacionar imatges al temps que a ser ràpids.

A més de totes les bondats que proporcionen aquests jocs, ja se sap allò d’aprendre jugant, Meritxell remarca que és important que les famílies entren a la classe perquè els nens percebin l’aula com una extensió de casa seva on s’hi troben segurs i agust.  «A més, a l’aula necessitem moltes mans, i què millor que les dels pares i mares», afegeix.

I les famílies, encatades de treure el nas per la classe dels seus Som Makus. Com no, per observar-los de prop i, com apuntava Pilar, una de les mares que va participar el primer dia de Jocs en família, «gaudir compartint l’experiència del joc amb els nens». A Pilar, a més, l’experiència li va servir, confessava, «per ser més conscient de la paciència que han de tenir les mestres cada dia amb els petits».

I els nens, també encantats? A la pregunta de què és el que més els agrada de Jocs en família la majoria ho té clar, «que vingui la mami».

 

 

 

Un comentario en “Jocs en família també a P3

  1. Moltes gràcies a les mares i pares que jugueu amb la nostra canalla. I també a les mares que ho conteu!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s