Jocs en família 2015 Som Makus Escola Dovella

Jocs en família també a P3

Els Som Makus ja tenen també, des d’aquest curs, la seva tarda de jocs amb els pares i mares. Des del passat 9 de febrer, i cada quinze dies fins a final de curs, les tardes de dilluns la classe dels Som makus esdevé una divertida ludoteca. Per grups i amb un familiar al front de cadascun d’ells juguen al Memory, el Dòmino, a les Fruites, a les cartes i contes, al Lince i a fer trencaclosques gegants.

Podrien semblar simples passatemps però res no és improvisat als Som Makus. La Meritxell i l’Ainhoa tenen molt clar què es treballa amb cadascun d’aquests jocs de taula, o, en el cas dels trencaclosques, de terra. Així, estimular l’observació i la concentració dels nens és la primera gran qualitat que aporten als nens tots i cadascun d’aquests jocs. “És bàsic que observin, que es fixin, per a després ja dibuixar, agafar el llapis i construir”, comentava l’Ainhoa el dia que es va inaugurar l’activitat.

Si ens detenim en cadascun dels jocs comprovarem com el Memory, per exemple, a més d’afinar l’observació sobre què és igual o diferent, permet treballar la situació espacial, a l’igual que els trencaclosques. Per la seva part, el dòmino també convida a relacionar imatges; el joc de fruites a treballar la psicomotricitat fina i els equilibris; el joc de cartes i contes anima a relacionar personatges i a conversar i el joc del Lince a relacionar imatges al temps que a ser ràpids.

A més de totes les bondats que proporcionen aquests jocs, ja se sap allò d’aprendre jugant, Meritxell remarca que és important que les famílies entren a la classe perquè els nens percebin l’aula com una extensió de casa seva on s’hi troben segurs i agust.  “A més, a l’aula necessitem moltes mans, i què millor que les dels pares i mares”, afegeix.

I les famílies, encatades de treure el nas per la classe dels seus Som Makus. Com no, per observar-los de prop i, com apuntava Pilar, una de les mares que va participar el primer dia de Jocs en família, “gaudir compartint l’experiència del joc amb els nens”. A Pilar, a més, l’experiència li va servir, confessava, “per ser més conscient de la paciència que han de tenir les mestres cada dia amb els petits”.

I els nens, també encantats? A la pregunta de què és el que més els agrada de Jocs en família la majoria ho té clar, “que vingui la mami”.

 

 

 

One thought on “Jocs en família també a P3”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s