La història del nostre camí escolar

Tot va començar amb les idees d’un grup de pares i mares que volien millorar l’entorn de la Dovella. I per què no… proposar una campanya per demanar la peatonalització del passatge Puigmadrona?

Les demandes al districte perquè es peatonalitzés el passatge Puigmadrona, ja van començar l’any 2008. I finalment, el 2012 es va engegar la campanya per aprofitar el PAM, el pla d’actuació municipal, per demanar la conversió en zona de vianants d’aquest carrer. El PAM és una consulta ciutadana on els ciutadans poden proposar actuacions que consideren importants per al seu barri. I així va ser com, aprofitant una trobada de Cuines del Món, vam començar a omplir butlletes amb aquesta petició.

I entre això, i l’interès per formar part del projecte de camins escolars, vam aconseguir un nou passatge Puigmadrona.

Façana escola Dovella i obres
Façana CEIP Dovella amb les obres de Pg. Puigmadrona. Foto d’Ismael Martín

Ara fa un any començaven les obres de remodelació i millora del passatge Puigmadrona, que s’ha convertit en un carrer de prioritat invertida per als vianants, o sigui, que els cotxes hi poden passar però molt a poc a poc. Ara les voreres són molt més amples i estan anivellades amb la calçada. No s’hi pot aparcar i s’hi ha plantat arbres.

Obres Pg. Puigmadrona
Pg. Puigmadrona en obres.  Foto d’Ismael Martín
Obres Pg. Puigmadrona
Detall obres Pg. Puigmadrona. Foto d’Ismael Martín

Aquesta ha estat l’obra més important emmarcada dins el nostre Camí Escolar, però n’hi ha hagut més. Durant el curs 2012-13 es va millorar la protecció de les baranes, a la porta principal de l’escola, es va ampliar el temps de durada dels semàfors del c. Mallorca i c. Muntanya i es va reforçar la senyalització vertical de zona escolar.

I què és això del Camí escolar?

La Xarxa de Camins Escolars és una iniciativa que promou la participació de la comunitat educativa per recuperar l’espai públic com a espai de relació i convivència. El seu objectiu és que els nois i les noies a partir dels 8 anys guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i tornen sols de l’escola i promoure alhora un compromís de participació de la comunitat.

Si en voleu més informació:

http://w110.bcn.cat/portal/site/CaminsEscolars/?vgnextchannel=0000001026522817VgnV6CONT00000000000RCRD&lang=ca_ES

I ara a gaudir de la festa! I del Camí Escolar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s